Denna blogg handlar om elektronik, teknik och industri

Denna blogg handlar om elektronik, teknik och industri

Hjälp med laserskärning

- Posted in Industri by

Laserskärning av avancerade former

Jag är på jakt efter en skärande bearbetning teknik. En teknik som kan skära avancerade former fast med en otrolig precision. Det är ett otroligt tunnt material och jag är rädd för att det ska bli brytningar i materialet.

Jag började höra runt bland folk i min bransch om vem man ska anlita för detta jobb inom skärande bearbetning. Behöver rådfråga experter i detta känner jag. Det var ett företag som återkom hela tiden när jag hörde mig runt. De har varit verksamma inom skärande bearbetning i många år och har inte bara lång erfarenhet utan även väldigt många nöjda kunder.

Fick berättat för mig att de är experter och man kan fråga dem om allt som har med skärande bearbetning att göra. Jag ringde upp denna firman som heter Hejla skärteknik och hörde med dom vilken metod de trodde skulle vara det bästa för just mitt stycke. Laserskärning sa det var det ultimata och bästa för just det jag behövde få skuret. Med laserskärning kan man skära otroligt avancerade former med precision och riskerna för att det ska bli brytningar är väldigt små.

Laserskärning sker med en laserstråle som är otroligt exakt. Materialet jag behöver ha skuret med laserskärning är plåt och med denna metod blir det väldigt lite spill. Det lät väldigt bra tycker jag, man vill ju inte ha mer dyra materialspill än vad man behöver.

Jag bokade in dom för att utföra detta laserskärning arbete och det ska bli intressant att se hur det går. Än sålänge har jag fått en väldigt bra uppfattning av detta företag. De lät väldigt proffsiga och erfarna. De visste vad de snackade om och inga konstigheter. De berättade att de även flyttat in i nya fräscha lokaler och har större maskinpark nu. Bra att komma ihåg för andra framtida jobb.

En bra teknikleverantör

- Posted in Industri by

Anlita en teknikleverantör för att förmedla ert budskap på rätt sätt

Att planera ett evenemang kan vara stressigt. Du måste hitta rätt plats, se till att allt är klart i tid och att allt går bra. Om du ansvarar för att få ihop all teknik för evenemanget kan det bli ännu mer stressigt.

Men om du vill planera ett evenemang kan det vara till stor hjälp att anlita en teknikleverantör. Teknikbranschen är i ständig förändring, vilket innebär att den utrustning som används alltid uppdateras och förbättras. En teknikleverantör kan förse dig med de senaste verktygen för att få ditt evenemang att gå smidigt.

De har också erfarenheten att se till att allt sätts upp på rätt sätt, så att det går smidigt från början till slut. De ser till att det inte uppstår några glapp eller problem med utrustningen, så att du kan fokusera på att se till att allt annat kring ditt evenemang går smidigt.

Varför ska du anlita en teknikleverantör?

För att enkelt sammanfatt anledningarna kan man säga att det hjälper för att:

1. Det är svårt att veta vad du behöver. 2. Du har så många alternativ att välja mellan att det är överväldigande. 3. Du har inte tid att ta reda på vad du behöver eller hur du ska använda det.

Förutom sin expertis när det gäller att installera system har de också tillgång till de senaste programvarutillämpningarna och plattformarna. Slutligen erbjuder de också sinnesfrid genom att ge kunderna tillgång dygnet runt via telefon eller e-post om något går fel under eventet, vilket innebär att du slipper oroa dig för om något gick fel eller inte!

Själv har jag nu en längre tid anlitat en teknikleverantör som jag känner att jag kan lita på. Företaget vet numera precis vad jag är ute efter och hjälper mig att ta fram en lösning som fungerar för både mig och för besökarna. Jag rekommenderar verkligen alla att höra av sig till dem ifall behovet skulle uppstå!

En bra teknikleverantör för rätt utrustning

Beställa stansknivar

- Posted in Tillverkning by

Tillverkare av stansknivar

Mina stansknivar har gått sönder, men vilken tur att jag hittade Pacparts! Jag har drivit mitt eget möbelföretag i flera år och jag trivs verkligen med mitt jobb. Det är varierande och givande, och jag har aldrig tråkigt. Dessutom passar det mig mycket bättre att vara min egna chef än att ha en.

Även fast det finns otroligt många positiva sidor med att driva ett eget företag så finns det självklart även en del mindre roliga sidor. Eftersom det är mitt företag så landar alla problem som uppstår på mig och ibland så går hela min arbetsdag ut på att enbart ”släcka bränder”. Det senaste problemet som har uppstått är att våra stansknivar har gått sönder och om vår produktion inte ska bli allt för försenad så måste jag hitta nya stansknivar väldigt snart. Jag har därför spenderat de senaste dagarna med att försöka hitta de absolut bästa stansknivar jag kan men som ändå är till ett rimligt pris. Igår lyckades jag äntligen hitta ett företag som tillverkar stansknivar av vad som verkar vara väldigt bra kvalitet. De tillverkar inte sina stansknivar i enbart standardutförande, utan de tillverkar även stansknivar utifrån kundens önskemål. Jag lade därför en beställning igår och nu väntar vi ivrigt på att de ska komma så att vi kan fortsätta vår produktion så fort som möjligt.

Även om detta blev lite stressigt så var det nog bra att de gamla gick sönder då jag länge funderat på att byta ut våra gamla stansknivar. De gamla hade börjat bli slöa, vilket kan skada materialet man vill stansa och orsaka vassa kanter. Jag tror att detta byte av stansknivar kommer göra våra produkter snäppet bättre och förhoppningsvis även bidra till en högre kundnöjdhet.

stansknivar Pacparts

Kylrum

- Posted in Industri by

Ett bra kylrum gör stor skillnad

Jag har länge velat öppna min egen livsmedelsbutik och nu är jag äntligen nära nog för att butikens hjärta, kylrummet, ska köpas in. Eftersom jag växte upp i en familj som ägde en butik i över 20 år, vet jag hur viktigt just kylrummet är. Att kunna förvara känsliga varor med kortare hållbarhet är i princip det som håller igång butiken vissa perioder. Under de mörkare och regnigare månaderna är det betydligt färre människor som besöker butiken, vilket gör att varorna behöver finnas tillgängliga när det väl kommer in kunder. Finns inte varorna de behöver är risken stor att de beslutar sig för att köra vidare till nästa livsmedelsbutik.

Eftersom jag vet vikten av ett bra och pålitligt kylrum vill jag därför ha ett bra redan innan butiken öppnar. Detta är inget jag vill behöva komplettera med i efterhand, när det kanske kör ihop sig och det varken finns tid eller pengar att installera ett nytt.

Även om det första steget är att välja rätt kylrum är installationen av kylrummet precis lika viktigt för att att det ska fungera som det ska. Många saker kan gå fel och det sista jag vill när mitt företag är igång, är att vara tvungen att slänga värdefulla livsmedel för att installationen blivit fel. Därför känner jag att jag vill anlita någon som gör allting på rätt sätt från början.

Ett företag jag tittat lite extra på är Foam King, som specialiserar sig på isolering och kylrum för både privatpersoner och företagare. Eftersom jag har någorlunda koll på vad jag ska leta efter, och att min pappa har undersökt saken, känns denna firma helt klart som något jag lutar åt att anlita. Förutom själva kylrummet hjälper de till att installera det på rätt sätt så att allt är optimerat som det ska. Här kan jag också få ett kylrum som speciellt är anpassat för min butik.

Jag uppdaterar er om vart det slutar, även om jag redan bestämt mig till 99%. Ha det bra så länge mina vänner!

ett bra kylrum kan vara hela skillnaden

PLU ställ till kassan

- Posted in Ingen kategori by

PLU ställ till kassalinjen

Har precis börjat jobba på en Ica Maxi butik i kassan och fått lära mig denna. Dom hade ett PLU ställ med en platta vid sidan om den vanliga kassan skärmen. Detta var nytt för mig, har aldrig sett detta innan. Har ändå jobbat många år i denna branschen och i några olika Ica butiker. Men det var oerhört smidigt och bra.

Där kunde man knappa in exempelvis äpplen och få upp alla de olika äpplena som såldes i butiken. Där stod vad dom hade för olika PLU nummer, bilder på de olika sorterna samt vad de olika kostade per kilo. Perfekt för mig som var ny där. Slapp man få panik över vad man skulle slå in. Var bara att leta upp smidigt och lätt på plattan. Även när kunderna undrade över vad kilopriset var på en viss sort, kunde jag snabbt hitta det på plattan. Varför har inte fler affärer detta?

PLU plattan var väldigt bra placerad på ett ställ bredvid kassans skärm. Där hade jag lätt tillgång till den. SÅ otroligt mycket bättre än dom där gamla PLU pärmarna som brukade hänga bredvid kassan förr. Där man fick försöka leta upp namnet i en lista och gissa på att det var rätt sort. Har jobbat länge i livsmedelsaffärer och kommer ihåg hur sommarpersonalen alltid hade problem att hitta rätt. De visste till exempel inte skillnaden mellan kålrot och rotselleri. Här kan dom bara knappa in de olika namnen och se om det är rätt på bilden. Vilket resulterar i fler nöjda kunder som inte fått betala för mycket för nåt. Det var även lätt att se vilka som var ekologiska då dessa hade en grön markering vid sig.

Man kunde även få upp streckkoder och skanna med handskannern. Som exempelvis om broccolins streckkod var sönder kan man få upp det på denna plattans skärm och skanna EAN-koden där istället. Get visable tror jag företaget heter som tillhandahåller dessa om någon vill kolla upp detta till just er affär som ni arbetar i. Nöjda kunder och glada butiksmedarbetare är ju alltid trevligt!

EAN PLU platta Get visable