Denna blogg handlar om elektronik, teknik och industri

Denna blogg handlar om elektronik, teknik och industri

PLU ställ till kassan

- Posted in Ingen kategori by

PLU ställ till kassalinjen

Har precis börjat jobba på en Ica Maxi butik i kassan och fått lära mig denna. Dom hade ett PLU ställ med en platta vid sidan om den vanliga kassan skärmen. Detta var nytt för mig, har aldrig sett detta innan. Har ändå jobbat många år i denna branschen och i några olika Ica butiker. Men det var oerhört smidigt och bra.

Där kunde man knappa in exempelvis äpplen och få upp alla de olika äpplena som såldes i butiken. Där stod vad dom hade för olika PLU nummer, bilder på de olika sorterna samt vad de olika kostade per kilo. Perfekt för mig som var ny där. Slapp man få panik över vad man skulle slå in. Var bara att leta upp smidigt och lätt på plattan. Även när kunderna undrade över vad kilopriset var på en viss sort, kunde jag snabbt hitta det på plattan. Varför har inte fler affärer detta?

PLU plattan var väldigt bra placerad på ett ställ bredvid kassans skärm. Där hade jag lätt tillgång till den. SÅ otroligt mycket bättre än dom där gamla PLU pärmarna som brukade hänga bredvid kassan förr. Där man fick försöka leta upp namnet i en lista och gissa på att det var rätt sort. Har jobbat länge i livsmedelsaffärer och kommer ihåg hur sommarpersonalen alltid hade problem att hitta rätt. De visste till exempel inte skillnaden mellan kålrot och rotselleri. Här kan dom bara knappa in de olika namnen och se om det är rätt på bilden. Vilket resulterar i fler nöjda kunder som inte fått betala för mycket för nåt. Det var även lätt att se vilka som var ekologiska då dessa hade en grön markering vid sig.

Man kunde även få upp streckkoder och skanna med handskannern. Som exempelvis om broccolins streckkod var sönder kan man få upp det på denna plattans skärm och skanna EAN-koden där istället. Get visable tror jag företaget heter som tillhandahåller dessa om någon vill kolla upp detta till just er affär som ni arbetar i. Nöjda kunder och glada butiksmedarbetare är ju alltid trevligt!

EAN PLU platta Get visable